Gabrijel Čoko novi fudbaler GOŠK-a

Vraća se u Premijer ligu BiH

Gabrijel Čoko novi fudbaler GOŠK-a · Zvanično

Haris Zilić

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Gabrijel Čoko (21) vraća se na bh. terene i od naredne sezone ćemo ga gledati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Naš portal je ranije pisao kako je Čoko na radaru klubova iz Premijer lige BiH, a sada je i ozvaničen transfer.

Čoko će u narednoj sezoni nositi dres GOŠK-a iz Gabele koji se vratio u društvo najboljih.

Pomenuti fudbaler pokriva poziciju lijevog beka, lijevog krila, može igrati i na sredini terena. Vrlo zahvalan je fudbaler i sigurno će biti od pomoći Lavovima u bh. fudbalskoj eliti.

U redove GOŠK-a stiže iz hrvatskog drugoligaša ekipe Dubrave.

Oglasi

Tim za Gabele je potvrdio pomenuti transfer na svojim zvaničnim kanalima.

Još jedno pojačanje #NKGOSK - Gabrijel Čoko 🔵⚪️ Gabrijel je bivši mladi reprezentativac BiH ⚽️ Također je igrao i za...

Posted by NK GOŠK Gabela on Sunday, June 11, 2023

Čoko iza sebe ima sjajnu sezonu u 2. HNL u ekipi Dubrave, gdje je odigrao 25 utakmica i bio je jedan od najstandardnijih fudbalera u ovom hrvatskom drugoligašu.

Bio je član sjajne generacije juniora Zrinjskog koja je bila prvak Bosne i Hercegovine i koja je igrala kvalifikacije za juniorsku Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Skupio je nastupa i za prvi tim Plemića, a nakon toga nosio je dres Cibalije, GOŠK-a i pomenute Dubrave, dakle ovo će mu biti povratak u tim iz Gabele.

Nema sumnje da GOŠK slaže vrlo dobru i respektabilnu ekipu i sigurno imaju svoje ambicije u Premijer ligi BiH. U Gabeli ćemo gledati uskoro i noćne utakmice jer je u toku postavljanje reflektora, a i ti radovi se bliže kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti