Diouf Houllieru nakon sukoba s Gerrardom: "Reci mu da ću mu je**ti mater"

Senegalac i Englez uvijek na ratnoj nozi

Diouf Houllieru nakon sukoba s Gerrardom: "Reci mu da ću mu je**ti mater"

E. Škorić

Nekoliko sezona su zajedno na Anfieldu proveli Steven Gerrard i El Hajdi Diouf, no Englez i Senegalac uvijek su bili neprijateljski nastrojeni jedan prema drugom.

Kada je Diouf završio karijeru, uglavnom se prisjećao dana koje je proveo u Liverpoolu, ali skoro nikada nije na neki lijep način govorio o legendarnom Gerrardu, bivšem kapitenu Redsa.

Tokom jedne pripremne utakmice, Diouf i Gerrard su se čak i fizički obračunali, a sve to je ispričao njihov tadašnji saigrač Florent Sinama-Pongolle.

"Sjećam se jedne situacije. Poluvrijeme predsezonske utakmice i fajt između Gerrarda i Dioufa. Bio sam zaprepašten. Takvi profesionalci se nađu u takvoj situaciji... Stevie G je Dioufu govorio kako mora da dodaje loptu, ali Diouf je onda poludio", kazao je Sinama-Pongolle, pa priznao da je bilo i ružnih psovki.

"Diouf nije govorio engleski. Njegov engleski je bio užasan. Znate šta je uradio? Diouf, koji nije mogao da odgovori na neke uvrede od Gerrarda jer nije poznavao jezik, zgrabio je bivšeg trenera Gerarda Houillera i rekao mu: 'Poruči mu da ću mu je**ti mater. Nisam mu ja prijatelj, reci da ću ga ubiti odmah'".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Diouf je ostao samo tri godine u Liverpoolu između 2002. i 2005., proveo je sezonu 2004/05 na posudbi u Boltonu, za koji je kasnije i potpisao trajni ugovor.

Igrao je za Sunderland, Blackburn, Rangers, Leeds, pa čak i niželigaški Doncaster. Karijeru je okončao 2015. godine, a za reprezentaciju Senegala je odigrao 70 mečeva uz 24 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi