Direktno i indirektno su na Messija stavili tonu tereta

Direktno i indirektno su na Messija stavili tonu tereta

Edmir Škorić

Argentina večeras gostuje Ekvadoru u posljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Argentina nema pravo na kiks, a toliko puta je kiksala u ovom kvalifikacijskom ciklusu. No, večeras mora slaviti ili barem remizirati da bi otišla na SP ili igrala dodatne kvalifikacije.

Sve oči uprte su u Lea Messija, koji će pokušati da kao kapiten odvede Gaučose do pobjede i do novog uspjeha. A veliki bi neuspjeh bio ako on i društvo ne uspiju.  Zamislite samo da selekcija koja u svojim redovima ima Higuaina, Dybalu, Messija i Icardija ne ode na Mundijal...

"Ako imate Messija, onda imate čovjeka koji može da spasi situaciju. On je tu da izvuče Argentinu", kazao je bivši selektor Argentine Cesar Luis Menotti.

"Bilo bi tužno i za Lea i za sve ostale da ne odu na Svjetsko prvenstvo. Mislim da je Messi magičan poput Maradone i da će odvesti momke na Mundijal", dodao je Menotti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Argentina u 1:30 sati večeras iza ponoći igra odlučujući meč, pa vjerujemo da će i mnogi od vas ostati budni da isprate ovaj spektakl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi