Ažurirana lista najskupljih fudbalera svijeta: Četvorica Engleza u Top 5

CIES objavio listu

Ažurirana lista najskupljih fudbalera svijeta: Četvorica Engleza u Top 5

A. Čaušević

Fudbalski institut CIES objavio je novu listu najskupljih fudbalera svijeta nakon pojave koronavirusa. 

Cijena igrača napravljena je na osnovu poznatog algoritma. U obzir su uzeti kvalitet igrača, dužina ugovora i stabilnost kluba za kojeg fudbaler nastupa.

S vrijednošću od 259.2 milona eura najskuplji je Kylian Mbappe. Osim francuskog napadača u Top 5 se nalazi četiri igrača.

Drugi je Raheem Sterling (194.7 miliona), a slijede Jadon Sancho (179.1), Trent Alexander-Arnold (171.1) te Marcus Rashford (152.3) miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo koji godinama dominiraju svjetskim fudbalom su daleko od vrha. Messi je s vrijednošću od 100.1 miliona na 21. mjestu, dok je Ronaldo tek 70. i vrijedi 62.8 miliona.

Kada su pitanju bh. fudbaleri najskuplji u Ligama petice je Miralem Pjanić. Veznjak Juventusa vrjiedi 42.1 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Četiri engleza u vrhu a kad igraju na velikim takmičenjima ispadaju od tamo nekog Islanda ili hrvatske. Strašan potencijal ali sve manekeni
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi