Direktor Arsenala uslikan ispred kuće novog trenera Topnika?
Foto: Eamonn and James Clarke

Pregovori u kasne sate

Direktor Arsenala uslikan ispred kuće novog trenera Topnika?

Freddie Ljungberg je i dalje na klupi Arsenala, kao privremena solucija nakon odlaska Unaija Emeryja sa Emiratesa.

Topnici su i dalje u potrazi za novim šefom struke, a jedno od imena koja se ne prestaju povezivati sa klupom Arsenala je i ono člana stručnog štaba Manchester Cityja Mikela Artete.

U jeku špekulacija o Artetinom dolasku u Arsenal, stižu "paparazzo" fotografije koje dokazuju da se na Emiratesu ozbiljno radi na nagovaranju Španca da preuzme kormilo ekipe.

Naime, danas su u britanskim medijima osvanule fotografije napravljene kasno sinoć, nakon duela Arsenala i Manchester Cityja (Građani su slavili ubjedljivu pobjedu).

Vinai Venkatesham je uslikan dok je napuštao (oko 01:20h) kuću Mikela Artere. Navodno je tamo proveo dva sata i razgovarao sa Špancem.

Osim Venkatsehama, Artetu je u njegovom domu u Didsburyju posjetio Arsenalov advokat Huss Fahmy. Fotografije i informacije o kasnoj večernjoj posjeti direktora Arsenala Mikelu Arteti dodatnu su rasplamsale špekulacije o njegovom preuzimanju ekipe.

Inače, osim Arsenala, Arteta se povezuje i sa mogućim preuzimanjem kormila ekipe Evertona.

Pep Guardiola je nakon sinoćnje utakmice poručio da nije razgovarao sa svojim pomoćnikom, Mikelom Artetom, o njegovom mogućem napuštanju Cityja i samostalnom trenerskom angažmanu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je važan, važan dio u Manchester Cityju. Ako se to dogodi, dogodit će se. Kada bude želio razgovarati, mi ćemo biti otvoreni. Ali to je privatna stvar, ne želim stvari učiniti neugodnim", istakao je Guardiola.

Inače, Arteta je u City stigao 2016. godine i od tada je pomoćnik Pepa Guardiole na Etihadu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaaazziiijjaaaaa
Slobodan sam i ja, RAJA sa portala zna da se razumijem u FUDBAL. Mada nemam kad voditi BOGATI KLUB iz SREDINE ENGLESKE LIGE. Moram pljuvati 56SENAL na portalu sportsport.ba.
2 7
Keno
Eno slobodan je Prosinecki
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi