Direktor Borussije otkrio šta će biti sa Sanchom

Englez zaludio velikane

Direktor Borussije otkrio šta će biti sa Sanchom

Kako se bliži ljetni prijelazni rok, tako su i glasine o transferima već preuzele naslovnice svih sportskih rubrika.

Brojni svjetski mediji su uvjereni da bi se mogla dogoditi po neka 'bomba', a jedan od fudbalera čije se ime posebno pominje u kontekstu odlaska svakako je Jadon Sancho (19), za kojeg se interesuju najveći klubovi današnjice.

Posebno je 'zagrijan' Manchester United koji je za engleskog talenta spreman izdvojiti do 100 miliona eura, međutim u Borussiji nemaju namjeru da ga prodaju ovog ljeta, što svjedoči izjava direktora kluba Hans-Joachima Watzkea.

"Njegov napredak je briljantan, za svoje godine igra izvanredno, ali moramo biti izuzetno oprezni s njim. Pogotovo u javnosti. Treba biti svjestan da se radi o momku koji ima samo 19 godina", izjavio je Watzke za Eurosport, pa potom dodao:

"Nije mu dozvoljeno da izgubi ni milimetar fokusa sa terena, da bi postao najbolji moraš konstantno biti usredotočen na fudbal. Pogledajte samo Cristiana Ronalda... Na vrhu je zato što je pored talenta njegov fokus ogroman. Ako se ugleda na njega, onda možemo govoriti o svjetskoj karijeri, dok je sada on samo talentovani igrač", ističe direktor Milionera.

Sancho se pridružio Dortmundu iz Man. Cityja u ljeto 2017. godine. Ove sezone je u Bundesligi postigao osam pogodaka i tome dodao 16 asistencija, što je svakako odlična statistika.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi