Direktor Veleža Džemil Šoše pojasnio situaciju oko Nusmira Fajića

Velež ga neće tako lako pustiti

Direktor Veleža Džemil Šoše pojasnio situaciju oko Nusmira Fajića

E. Škorić

Direktor Veleža Džemil Šoše govorio je za klupsku televiziju pred sezonu u kojoj će Rođeni nakon nekoliko godina biti u društvu najboljih klubova u BiH.

Mostarci su prošle sezone osvojili titulu u Prvoj ligi Federacije BiH, pa se vraćaju tamo gdje, po mnogima i pripadaju.

Plan priprema?

"Pripreme su počele, do kraja sedmice radit ćemo u Mostaru, a protiv Širokog igramo prvu kontrolnu utakmicu i onda idemo u Tarčin, a trenirat ćemo u Hadžićima. Igrat ćemo protiv Varaždina 3. jula u Travniku, a 7. jula u Mostaru ćemo igrati još jednu kontrolnu utakmicu. Čeka nas do kraja priprema i turnir u Hrasnici, a protiv FK Željezničar ćemo igrati generalku", kazao je Šoše.

Ciljevi za novu sezonu?

"Ne možemo u ovom trenutku reći koji je domet ekipe. Sigurno da je ovo mlada i perspektivna ekipa i uz par pojačanja nadam se da ćemo odigrati dobru ulogu u Premijer ligi".

Hoće li biti dolazaka i odlazaka?

"Svakodnevno se radi na tome. Sužen je krug kvalitetnih igrača. Stigli su Ćivić iz Slobode i Dino Hasanović iz GOŠK-a. Mislim da smo uradili dobar posao s ova dva igrača, ali očekujemo još sigurno dva kvalitetna pojačanja. Realno je za očekivati da će se desiti neki odlasci, ali kada je u pitanju naša ekipa, koja je mlada i perspektivna, neće biti igrača koji će raskinuti ugovor već ćemo ih dati na posudbu u niže lige".

Žrijeb Premijer lige?

"Zadovoljno smo žrijebom. Sama činjenica da prve tri sedmice igramo u Mostaru je jako pozitivan ishod žrijeba. Pozitivnim rezultatom protiv Mladosti kući imali bi dobru zalihu da idemo na gradski derbi protiv Zrinjskog".

Nusmir Fajić? Ide li u Saudijsku Arabiju?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Klub je dao jasne uslove kada je u pitanju obeštećenje. Neće otići za male uslove. Puno je pomogao Veležu sa 28 golova i trebao bi da ima dobru cijenu. Ako ne uspijemo dobiti što želimo, Fajić ostaje u Veležu kao naš prvi špic".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmerZE1990
HAHAHAHAHAHA IDU NA PRIPREME U TARCIN AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA PA HADZICI HAHAHAHAHAHh PA TURNIR HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA PA DOBRO STA JE SMJESNO ZA VRAPCICE TARCIN JE NEW YORK HAHAHAHAHAHA
0 20
KRKAN
HAHAHAHAHAHA A STA BI SAD SA MILIJJJJJJONIMA? HAHAHAHAHA
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi