Iz FK Sarajevo su poslali zahtjev, poznato je na kojem terenu će ugostiti Velež?

Sutra konačna odluka

Iz FK Sarajevo su poslali zahtjev, poznato je na kojem terenu će ugostiti Velež? · Saznajemo

Edmir Škorić

Sarajevo je u nastavak sezone ušlo s polovičnim učinkom, pošto su na dva prethodna susreta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostvareni poraz i pobjeda.

Sarajevo je u 20. kolu ugostilo Zrinjski na stadionu Rođeni u Mostaru, pošto teren na stadionu Koševo još nije završen, zbog čega bordo tim mora da igra domaće utakmice na zamjenskim terenima.

Tako je u Mostaru na stadionu Veleža Sarajevo poraženo od aktuelnog prvaka Zrinjskog sa 2:0, ali je onda uslijedila daleko bolja igra na Pecari i 3:1 pobjeda nad Širokim Brijegom u 21. kolu.

Sada Sarajevu slijedi gradski derbi sa ekipom Željezničara. Zaostali meč iz prvog dijela sezone igraće se na terenu Trening centra Nogometnog saveza BiH u srijedu od 13 sati, a samo nekoliko dana kasnije izabranici Mirze Varešanovića imaće još jedan težak meč protiv ekipe Veleža.

Sarajevo je domaćin, ali ponovo će igrati izvan svog grada. Za sada nije zvanično poznato gdje, ali neslužbene informacije koje smo dobili govore da bi se meč trebao odigrati ponovo na terenu Trening centra NFSBiH u Zenici.

Iz Sarajeva su u Nogometni savez BiH poslali zahtjev koji će biti razmotren, a konačna odluka donijet će se sutra.

Tako bi Sarajevo moglo dva derbija u samo nekoliko dana odigrati na terenu na kojem igraju pojedine reprezentativne selekcije i koji je planiran za pripreme naše seniorske nogometne reprezentacije.

Za meč Sarajeva i Veleža za sada nije određena satnica niti mjesto odigravanja, iako je objavljeno da se četiri meča 22. kola igraju u subotu, a jedan u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo će ipak sada biti foksuirano na veliki sarajevski derbi, a tek onda će u Titovoj razmišljati o Mostarcima. Cilj je da se nastavi niz i da se ostvare bodovi kako bi se uhvatio priključak za ekipama koje su trenutno na pozicijama koje vode u Evropu.

Na Pecari je Sarajevo konačno bilo pravo, a praktično novi tim je najzad proradio. Ima tu vrhunskih igrača i jasno je da treba vremena i prostora da se sve to posloži. Naredne dvije utakmice u Zenici trebale bi u mnogome odrediti sezonu Sarajlija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Catanzaro
Vicini pusikurci i korona sampioni. Jedini klub uz Borac koji koristi trening kampove NS BiH
2 5
51826291919188923
Samo jako Sarajevo !
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi