U srijedu sarajevski i mostarski derbi, a samo jedan tim je u problemu zbog kartona

U dobroj atmosferi ulaze u utakmicu koja znači mnogo više od tri boda

U srijedu sarajevski i mostarski derbi, a samo jedan tim je u problemu zbog kartona

S. Mlaćo

21. kolo Premijer lige je iza nas, a već za vikend se igraju dva velika zaostala gradska derbija.

FK Sarajevo i FK Željezničar igraju od 13 sati u Zenici, a radi se o zaostalom meču 18. kola. Nažalosti, biće odigran bez navijača, a oba tima ulaze u ovaj meč nakon što su se radovali za vikend. Sarajevo je slavilo na Pecari kod Širokog Brijega 3:1, dok je Željezničar sa minimalnih 1:0 savladao Slobodu.

Kada su suspenzije zbog kartona u pitanju, FK Sarajevo i FK Željezničar nemaju problema. Uspješno su prošli prepreke za vikend, 'neokrznuti' kada su kartoni u pitanju, što raduje trenere Varešanovića i Mulalića.

Od 18 sati isti dan igra se i derbi u Mostaru. Velež će ugostiti Zrinjski, a također i ova dva tima u pobjedonosnom duhu ulaze u ovaj meč.

Velež je savladao Borac 1:0, a Zrinjski sa 5:0 Posušje.

Kada su suspenzije u pitanju, Velež će biti bez Dine Hasanovića i Ede Vehabovića, dok Plemići nemaju kartoniranih igrača. Hasanović je dobio svoj treći žuti karton u subotu, a Vehabović drugi žuti, odnosno crveni karton.

Oglasi

Glavni sudija meća u Mostaru će biti Irfan Peljto iz Sarajeva, dok su njegovi pomoćnici Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Moamer Čaušević iz Sarajeva. Četvrti sudija je Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Pravdu na sarajevskom derbiju će dijeliti Sarajlija Admir Musić. Njegovi pomoćnici su Amir Kadić i Emir Zahiragić, svi Sarajevo. I četvrti sudija je iz Sarajeva, a radi se o Benjaminu Deljkoviću.

Posmatrač suđenja je Elmir Pilav (Sarajevo).

Nema sumnje da nas očekuju velika uzbuđenja, a svi se nadamo da će sve proteći u najboljem redu, te da ćemo gledati kvalitetan nogomet i kvalitetno suđenje.

S obzirom na izbor službenih lica NS BiH, vjerujemo da će se to i desiti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski u ovaj meč ulazi se liderske pozicije, Velež je petoplasirani, Željezničar je na četvrtom mjestu, dok je Sarajevo šestoplasirano.

Zanimljivo da već narednog vikenda igraju FK Sarajevo i FK Velež, a nije poznato gdje će biti odigran ovaj meč.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi