Divković: Više od pola igrača ne zaslužuje dres Čelika

Trener Čelika nakon poraza

Divković: Više od pola igrača ne zaslužuje dres Čelika

Dino Kurbegović, foto: EPA

NK Čelik je još jednom razočarao svoje navijače, koji su danas slavili svoj 29. rođendan. Svi su svjesni da Zeničani nemaju kvalitetan igrački roster, ali današnji manjak želje, agresivnosti i hrabrosti nikako se ne mogu opravdati. Poraz od Krupe crno-crvene dodatno je stavio u probleme, a ako se na zimu stvari ne promijene, Čelik će sigurno naredne sezone igrati niži rang.

Nakon meča trener zeničkog kluba Vinko Divković nije mogao da bude zadovoljan ni rezultatom ni igrom svojih igrača.

"Slažem se da je danas bila sramotna igra moje ekipe. Mi smo snimili igru Krupe, znali smo odakle opasnost dolazi, s koje strane i s koje visine. Radili smo tokom čitave sedmice na tome, pripremali se, ali moramo biti realni da ovi igrači koji su trenutno tu ne zadovoljavaju kvalitetu Premijer lige. To se i danas protiv Krupe vidjelo. Imali smo sve uvjete da odigramo dobru utakmicu, ali jednostavno igrači su podlegli nekom imperativu i nisu ispoštovali dogovoreno iz svlačionice", ističe Divković.

Novi trener najavljivao je igrački i rezultatski progres ekipe, ali to nije ni blizu ono što je očekivao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pokušali smo da igrače psihički dignemo, međutim definitivno loš nogometni karakter i njihova nenogometna neobrazovanost je rezultat ovoga stanja u kojem se trenutno nalazimo. Ja nisam dovodio ove igrače, ovdje je definitivno u zimskom prelaznom roku potrebno dovesti kvalitetne i ciljane igrače, a ne da se ima samo dovoljan broj. Ja vam garantujem da ovo što sad Čelik ima, da ih pola ne zaslužuje dres Čelika i igranje u Premijer ligi", kazao je Divković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi