Origi "prelomio" i odlučio da ide iz Liverpoola: Naredna destinacija je Italija

Dva kluba se bore za njegov potpis

Origi "prelomio" i odlučio da ide iz Liverpoola: Naredna destinacija je Italija

Endin Čaušević

Belgijski napadač Divock Origi odlučio je da nakon sedam godina napusti Liverpool.

Origi je u Liverpool stigao na ljeto 2014. godine za 13 miliona eura iz Lillea, a igrao je na posudbama upravo u Lilleu i Wolfsburgu. No, prethodnih sezona je ostao u Liverpoolu iako nema ulogu prvotimca.

Belgijanac šansu dobija većinom s klupe što sigurno nije ono što on želi. Ovaj 26-godišnjak više nema strpljenja da čeka mjesto prvotimca u Liverpoolu i odlučio je da je vrijeme za odlazak.

Engleski mediji prenose da je Origi saopštio čelnicima kluba da želi već u januaru da promijeni sredinu, te da ide u tim u kojem će imati dosta veću minutažu.

Jutros je italijanski Tuttomercato objavio da je Origi na meti nekoliko evropskih klubova, ali kako stvari stoje karijeru bi mogao nastaviti na Apeninima.

Navodno, najveći interes za Belgijanca pokazali su Milan i Atalanta koji su u pregovorima s Redsima, te je pitanje samo ko će dati veću ponudu za Origija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Origi je spreman da karijeru nastavi u Seriji A i bit će zanimljivo vidjeti da li će to na kraju biti Milan ili Atalanta koja i ove sezone igra fantastično.

Belgijanac je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao deset mečeva u svim takmičenjima, te je uspio zabiti pet golova i upisati dvije asistencije. Zanimljivo je da je u Premiershipu odigrao tek 38 minuta na tri meča, ali je uspio dati dva gola.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AcMilan_rosoneriBosna
Odličan igrač za Milan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi