Dizdar: Ukoliko ne ostanemo u ligi, nismo ispunili ciljeve

Predsjednik Olimpica za SportSport.ba

Dizdar: Ukoliko ne ostanemo u ligi, nismo ispunili ciljeve

Samir Mlaćo

Nogometaši Olimpica protekle sedmice dobili su novog predsjednika kluba. 

Radi se o ambicioznom Damiru Dizdaru, ekonomisti, koji vjeruje da Vukovi sa Otoke još uvijek imaju šanse da izbore opstanak u Premijer ligi naše zemlje.

"Od klijenta smo dobili zadatak da vidimo da li jedan sportski klub u BiH može poslovati pozitivno. Kada smo to napravili,  vidio sam da može, te pošto sam ja bio ubijeđen u to, klijent me pitao da li bi ja preuzeo odgovornost, odnosno postao predsjednik", kazao je Dizdar za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Situacija u Olimpicu je veoma loša, a to priznaje i naš sagovornik.

"Što se tiče ekonomske strane situacija je veoma loša, a što se tiče sportske malo je bolja. Mi pod broj jedan moramo poboljšati ekonomsku stranu, a zatim dovesti pojačanje, te nakon toga mislim da možemo opstati u ligi. To je naš prvenstveni cilj, a ukoliko Olimpic ne ostane premijerligaš, onda mi nismo ispunili ciljeve zbog kojih smo došli", dodao je Damir Dizdar, novi predsjednik FK Olimpic.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi