Dizdarić: Protiv Bosne smo mogli i ubjedljivije slaviti

Rudaru trijumf u derbiju

Dizdarić: Protiv Bosne smo mogli i ubjedljivije slaviti

Derbi susret 25. kola 1. lige Federacije BiH odigran je za vikend na stadionu "Pod Vardom" u Kaknju. 

Komšijski okršaj između Rudara i Bosne na kraju je pripao domaćima, koji su slavili s minimalnih 1:0, a jedan od boljih pojedinaca u timu Elvedina Beganovića i ovoga puta je bio vezista Benjamin Dizdarić.

Dizdarić je pokrivao mnogo prostora, sjekao mnoga dodavanja gostiju iz Visokog i omogućavao svojim saigračima da lakše dolaze do lopte i boljih pozicija. 

"Bio je ovo istinski derbi, ukoliko uzmemo u obzir da je naboj bio veliki, a tribine maksimalno ispunjene. Svi igrači su ozbiljno shvatili važnost utakmice i na kraju možemo biti zadovoljni pobjedom od 1:0, iako je rezultat mogao biti i ubjedljiviji. Imali smo velikih broj dobrih prilika, koje na, našu žalost, nismo iskoristili", kazao je Dizdarić. 

U kakanjski klub Dizdarić je stigao nakon što je prethodno igrao na Islandu za UMF Sindri. 

"Ove polusezone me svrstavaju među tri najbolja igrača Rudara. U svakoj utakmici dajem više od 100 posto svojih mogućnosti, a to se osjeti i na rezultatima. Navijači su me zavoljeli i već sada postoje razgovori sa čelnicima kluba oko saradnje u narednoj sezoni. Još uvijek nisam ništa odlučio, ima vremena...", dodaje Dizdarić. 

Rudar je trenutno treći na tabeli i za vodećom Bosnom zaostaje svega dva boda. Premijerligaške ambicije se ne skrivaju. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Pokazalo se da je Rudar taj koji je jedan od glavnih kandidata za ulazak u Premijer ligu BiH, a ne Bosna koja u protekloj utakmici nije pokazala ništa. Dovoljno je samo reći da nisu imali šut u okvir gola", riječi su Dizdarića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti