Niželigaški derbiji u BiH su priča za sebe: "Dva crvena kartona i dva zuba manje u našoj ekipi"

Slikovit opis dešavanja u Dizdaruši

Niželigaški derbiji u BiH su priča za sebe: "Dva crvena kartona i dva zuba manje u našoj ekipi"

A. Čaušević

Utakmice nižih liga su specifične po mnogo čemu, prvenstvo po brojnim lokalnim rivalstvima koje ponekad prelaze granice sportskog pa su nemile scene vrlo česta pojava. 

U Dizdaruši pokraj Brčkog se igra lokalni derbi između istoimenog domaćina i ekipe Gornjeg Rahića, a u prvom poluvremenu je bilo svega. Inače, riječ je o utakmici 21. kola Druge lige FBiH grupa Sjever.

Sluteći po objavama na društvenim mrežama gosti su itekako nezadovoljni suđenjem glavnog sudije utakmice Adnana Skopljaka.

"Epilog prvog poluvremena. Dva crvena kartona i dva zuba manje u našoj ekipi", opis je objave koja je privukla mnogo pažnje.

Objava FK Gornji Rahić izazvala dosta pažnje

Iz Gornjeg Rahića su objavili i fotografiju svog fudblaera na kojem se može vidjeti kako mu je polomljen zub u gornjoj vilici.

Poslije prvog poluvremena Dizdaruša ima prednost od 1:0, a strijelac gola u 20. minuti bio je Admir Delagić.

U finišu prvog poluvremena za goste su isključeni fudbaler Ermin Kadrić, te trener Mirzet Buljubašić.

Gornji Rahić redovno imaju problema na gostovanjima, slično je bilo i prije nekoliko sedmica kada su gostovali kod Dinama iz Donje Mahale.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

[facebook]https://www.facebook.com/fkgrahic/videos/579476524133442[/facebook]

Tada su kao što se moglo vidjeti na snimcima navijači Dinama prišli klupi gostiju te ih napali uz razne psovke i uvrede.

Top Komentari

makelele
Dizadruša? Prije da su Pizdaruša :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi