Nogometaši su na pauzi, ali Savez će odlučiti jesenjeg prvaka u Drugoj ligi Sjever

Nesvakidašnja situacija u Kalesiji donijela dosta bure

Nogometaši su na pauzi, ali Savez će odlučiti jesenjeg prvaka u Drugoj ligi Sjever

S. Mlaćo
Nesvakidašnja situacija dolazi iz Druge lige FBiH grupa Sjever. Nogometaši i treneri su na pauzi, ali još uvijek nije zvanično poznato ko je jesenji prvak.

Prema tabeli u Cometu to je FK Seona koji ima dva boda prednosti nad FK Gornji Rahić.

Iz Seona su naveli da na zimsku pauzu odlaze kao prvaci, dok isto tvrde iz FK Gornji Rahić, s obzirom da u ovom klubu vjeruju da će meč 13. kola protiv Bosne iz Kalesije dobiti za zelenim stolom 3:0.

Inače, ovaj meč je završen 2:0 za Bosnu, a odmah poslije meča pojavile su se priče da su domaćini prekršili pravila s obzirom da su u svakom momentu morali imati na terenu trojicu nogometaša do 21. godine, a poslije crvenog kartona Muhameda Redžića u 88. minuti to nije bio slučaj do prve obavljene izmjene.

S obzirom da se radilo o crvenom kartonu, a ne pogrešnoj izmjeni u kojoj bi eventualno nogometaš žaštićenog godišta izašao, a šansu dobio stariji, domaćini tvrde da nisu prekršena pravila, te su uputili žalbu nakon odluke Povjerenika za takmičenje 2. Druge lige Sjever da se meč registruje u korist FK Gornji Rahić.

Tim povodom kontaktirali smo i prvog čovjeka FK Bosna Kalesija Zuhdiju Karića koji je za SportSport.ba kazao.

Oglasi

“Uputili smo žalbu, Drugostepena komisija će odlučiti. Mi smo utakmicu dobili, a u pitanju je crveni karton. Igrač kada dobije crveni karton, ne može ga neko odmah zamijeniti, tek tako utrčati u teren. Rahići su prošle godine napravili grešku kada su za igrača do 21. godine zamijenili sa igračem od 25. Ne radi se o istoj, ni sličnoj stvari sada“, rekao je Karić.

“Imaju snimci, sve smo poslali u Savez. Smatram da smo upravu. Nije to bila zamjena za zamjenu, sve je jasno. Prvostepena komisija je donijela odluku u korist FK Gornji Rahić, mi smatramo da to nije tačno, te smo se žalili. Želimo samo da sve bude kako treba, po pravilima, ništa drugo“, dodao je Karić.

Šef struke FK Gornji Rahić Zoran Brković za SportSport.ba je jučer na ovu temu kazao.

“Desilo se to da prema Propozicijama takmičenja u svakom momentu na terenu morate imati nogometaša do 21. godine na terenu. To se desilo i nama prošle godine, izgubili smo utakmicu 3:0 i to je to. Sada je drugačija situacija, koliko znam istekao je žalbeni rok i to je to. Dešava se, desilo se sada mom kolegi, kao i nama ranije. Pravila su takva i to je to“.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Ključnu ulogu bi mogao odigrati delegat ovog meča Juro Ilić iz Potočana, a sada je sve na organima Saveza koji moraju donijeti ispravnu odluku, sve u korist nogometa.

Sve drugo značilo bi potpuno nereguralno prvenstvo, ali i nezadovoljstvo kluba, te javnosti.

Top Komentari

SilverTownBoys1333
Da li ce Mlaco pisati clanak o kupljenoj utakmici Seone u Kalesiji, navijaci Kalesije razocarani napustali tribine.. Znao je pisati placene clanke da Gradina kupuje u Kalesiji..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi