Već je poznata Brandaova nova destinacija

Velež mu je nudio ugovor

Već je poznata Brandaova nova destinacija

Admin Čaušević

Velež se u petak oprostio od jednog od svojih ključnih igrača u renesansi mostarskog kluba. 

Ubiratan Brandao de Souza je nakon pet godina napustio Rođene, a oproštajni meč mu je bio duel protiv Sarajeva.

Ovaj sjajni dribler koji je proteklih sezona postizao itekako važne golove je odlučio da napusti Velež bez obzira što je na stolu imao novi ugovor.

Brazilac je odlučio da se vrati u svoju domovinu gdje će nastaviti igrati fudbal, a presudila je želja da bude blizu svoje porodice.

Name, Brandaova supruga je ostala u Brazilu dok je on igrao u Veležu i sada je odlučio da se vrati svoji najdražim.

"Najmanje je što sam mogao da mu dam kapitensku traku, kad je izlazio suze su mi krenule. Većinu utakmica je počinjao s klupe, a nikad nije napravio niti jedan eksces", rekao je trener Dudić o brazilskom ofanzivcu.

Ubiratan Brandao de Souza
Ubiratan Brandao de Souza FK Velež FK Velež Pozicija: MF

Statistika

27 nastupa
12 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
5 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije utakmice protiv Sarajeva Brandau je uručen poseban dres s brojem 165 koliko je odigrao mečeve za mostarske Crvene uz 52 postignuta gola te osvojen Kup BiH.

Ovaj 26-godišnjak je zabio i posljednji penal u finalu Kupa te je na neki način zauvijek ušao u historiju Veleža. Nedavno je bio i strijelac u mostarskom derbiju protiv Zrinjskog, a pamtit će se i njegove igre u Prvoj ligi FBiH u tandemu sa Nusmirom Fajićem.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Kralj!
2 2
Mig_Mig
Tako se i Dario vratio kuci. Cim dodje ponuda eto njega nazad.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi