Bliži li se kraj avanture u Mostaru? Utučeni fudbaler Veleža ostao sam na terenu

Poslije remija protiv Širokog Brijega

Bliži li se kraj avanture u Mostaru? Utučeni fudbaler Veleža ostao sam na terenu

A. Čaušević

Fudbaleri Veleža su za razliku od nekih ranijih domaćih susreta duel protiv Širokog Brijega odigrali veoma borbeno, ali je na kraju pobjeda opet izostala. 

U prvom susretu 17. kola na stadionu Rođeni hercegovački duel je okončan neriješenim rezultatom 1:1 uz oba postignuta gola u drugom poluvremenu.

Širokobriježani su vodili sjajnim golom Ivana Ikića, dok je zaslužen remi mostarskom timu u finišu donio rezervista Nemanja Anđušić.

Cijeli meč za Velež odigrao je Đani Salčin koji je bio i više nego razočaran nakon što je sudija Luka Bilbija odsvirao kraj te je izostala pobjeda.

I dok su ostali igrači odavno bili u svlačionicama Salčin je, vidno utučen ostoa sam na terenu i sjedio nekoliko minuta. Izostanak trijumfa je očigledno jako teško pao mladom fudbaleru.

Oglasi

S druge strane ne treba isključiti mogućnost da bi utakmica protiv Širokog Brijega 21-godišnjem Mostarcu mogla biti posljednja u dresu Veleža.

Salčin je u Velež stigao iz Sarajeva na šestomjesečnu posudbu, a Rođeni će do kraja polusezone igrati protiv Leotara, a zatim i protiv Bordo tima.

Sarajevo je prilikom dogovaranja zaštitilo svoja prava te Salčin neće imati pravo nastupa na stadionu Koševu u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone.

Sasvim je jasno da se bliži Salčinov kraj avanture u Veležu, barem za sada. Međutin ne treba isključiti ni produženje posudbe do kraja sezone, ali i ostanak u Sarajevu posebno nakon promjene klupskog rukovodstva i direktorskih pozicija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Đani Salčin
Đani Salčin FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

7 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Obzirom da se ubraja u kategoriju mlađih igrača od 21 godine Salčin se poprilično naigrao od dolaska u Velež te je do sada skupio 16 nastupa uz jednu upisanu asistenciju.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

VelikiMislilac
Mostarsko dijete. Moze on puno vise. Ovdje da Messi dodje ubili bi ga u pojam. U Mostaru ti imas oko 30 hiljada stručnih kritičara koji navijaju za Velež. Meho Kodro njima nije valjao, sad hoće Fejsala nazad, a dok je bio tu bio je panj, bilja, bašluk i jos pokoja strucna uporedba. Kao navikli smo na dobre rezultate u zadnjih 30 god. pa sad kao.... ma mrš, stoko! Velež ce se izdic iz ovoga, doce na red bolji rezultati, a vi cete ostat stoka, samo cete tada biti kratkotrajno zadovoljena stoka.
11 0
delapenja
Nek se ne vraca,halal vam ga bilo
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi