Anđušić spasio Velež u finišu: Rođeni jedva izbjegli poraz od Širokog

Remi u Mostaru

Anđušić spasio Velež u finišu: Rođeni jedva izbjegli poraz od Širokog

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Velež i Široki Brijeg remizirali su (1:1) u prvom susretu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvo poluvrijeme na stadionu Rođeni nije donijelo previše uzbuđenja. Velež ulazi nešto bolje u meč, ali nisu domaći uspjeli da stvore pravu šansu pred golom Miškića.

Uzaludan je bio posjed lopte. Široki se dosta dobro branio, a gosti sa Pecare su imali prvu veliku priliku da dođu do gola u ovom susretu.

U 22. minuti Ikić šutira iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, ali Bogdanović sigurno brani i ostalo je 0:0.

Kako je prvo poluvrijeme odmicalo tako je Široki preuzimao kontrolu nad loptom. Gosti u finišu prvog dijela stvaraju još nekoliko opasnih situacija pred golom Rođenih, ali nije bilo prave završnice.

Ni Velež sa druge strane nije koristio svoje izlete pred gol i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Oglasi

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Široki je poveo. Igrala se 48. minuta kada Mujan uzima loptu odbrani Veleža, dodaje do Ikića, a ovaj spektakularnim udarcem sa 30 metara pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

Nekoliko minuta kasnije Vukoja pokušava sa iste udaljenosti, lopta odlazi tik pored gola.

Potom se Velež budi. Rođeni stvaraju nekoliko dobrih situacija, imali su dosta dobrih šuteva, ali čudesan na golu Širokog je Miškić.

Pokušavao je tim Feđe Dudića na sve načine da dođe do izjednačenja. Bačene su sve karte u napad, ali Široki je u defanzivi sjajno stajao.

Ipak, jedna greška gostiju skupo je plaćena. Igrala se 87. minuta kada lopta pada na peterac nakon centaršuta Pršeša, a na pravom mjestu je Anđušić koji zabija za 1:1.

Oglasi

To je bio i konačan rezultat ovog susreta i gosti svakako imaju za čin da žale jer su bili na korak od tri boda u ovom meču.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Velež - Široki Brijeg 1:1

VELEŽ: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ovčina, Brandao, Hasanović, Vehabović, Salčin, Zajmović, Džanković, Radovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić, Obšivač, Mujan, Blagaić, Brekalo, Vukoja, Jurić, Musa, Ikić, Ćavar.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gubavica11
Je li Vico kriv??? DUDICU PAKUJ KOFERE ISCJEDZENI SI LIMUN IGRACI TE NE JEBU 1%
8 13
SonPen1946
MENTALITET : VRAPCICI !
7 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi