Neobičan meč: Dječaci razbili žensku reprezentaciju Brazila
Foto - Gremio

Pripremni susret

Neobičan meč: Dječaci razbili žensku reprezentaciju Brazila

M. Šljivak

Neobičan fudbalski meč odigran je u Brazilu, a na terenu su se  našli kadetski tim Gremija i ženska fudbalska reprezentacija Brazila, koja se priprema za olimpijske kvalifikacije.

Na kraju su omladinci brazilskog velikana pobijedili žensku selekciju Karioka sa uvjerljivih 6:0, a igrala su se dva poluvremena od po 30 minuta.

Selektorka Brazila Pia Sundhage istakla je da je ovaj meč veoma važan za njezinu selekciju.

"Bitan meč iz nekoliko razloga. Prvo zbog brzine koju posjeduju ovi mladi fudbaleri, pa je to za nas veliki izazov. Zatim je utakmica bitna za individualni razvoj igračica koje su učile da reaguju brzo, da bolje štite loptu i da budu spremnije za izazove u 2021. godini", rekla je ona.

Naredni izazov Brazilke imaju za pet dana protiv ženske ekipe Gremija.

Top Komentari

EmirTM87
I onda kazu fudbal nije samo muski sport..
7 0
user1597849779
I onda hoce istu platu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije