Masovna tuča u derbiju velikih rivala

Strasti ponovo uzavrele u Južnoj Americi

Masovna tuča u derbiju velikih rivala

Sinoć je u Porto Alegreu odigran meč 2. kola grupne faze Copa Libertadoresa, snage su odmjerili veliki brazilski rivali, Gremio i Internacional.

Nisu viđeni golovi, a ni veliki broj prilika, ali jeste ukupno osam crvenih kartona.

Derbi velikih rivala donio je, kao i obično, i tenzije na terenu, pa je susret manje-više okončan masovnom tučom igrača dvije ekipe koju je uživo posmatralo 50.000 navijača na stadionu.

Okidač je bio žestok faul nad domaćim napadačem Souzom, da bi opšta tuča izbila u 89. minuti.

Tukli su se fudbaleri dva kluba "i rukama i nogama", dok su sudija Rapallini i njegovi pomoćnici pokušavali smiriti stvari.

Nakon što je incident nekako prekinut, argentinski arbitar je podijelio po četiri crvena kartona na obje strane, onima najagresvinijima.

Kod domaćih su pocrvenili Henrique, Pepe, Luciano i Miranda, koji nije ni igrao već je utakmicu gledao sa klupe.

Sa druge strane, u ekipi Internacionala su isključeni Cuesta, Edenilson, Moises i Praxedes (na klupi).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije