Dječak sa fotografije je eksplodirao ove sezone: Dugu kosu nosi da ga lakše primjete na terenu

Da bi se razlikovao od ostalih

Dječak sa fotografije je eksplodirao ove sezone: Dugu kosu nosi da ga lakše primjete na terenu

A. Čaušević

Dječak sa fotografije je počeo da igra futsal u lokalnom timu sa svega četiri godine, nakon čega ga je otac Oscar odveo na probu u Espanyol. 

U Espanyolu se zadržao šest godina kada su ga otkrili predstavnici Barcelone Guillermo Amor i Alberto Puig te ga odveli u famoznu La Masiju gdje je potpisao za kadetski tim slavnog kluba s Nou Campa.

Upravo tada su mu njegovi saigrači dali nadimak koji nosi i danas. Da bi se razlikovao od ostalih dječaka na terenu, majka Patricija ga je zamolila da nosi dugu kosu kako bi ga lakše prepoznali.

Duga kosa i raif su danas postali njegov zaštitni znak. Iako je trenirao u La Masiji nikad nije zaigrao za Barcelonu jer je ovaj lijevi bek prešao u Eibar 2018. godine koji ga je platio dva miliona eura. Barca je poslije platila dvostruko više da ga vrati.

Kada je izgubio strpljenje na Nou Campu, odlučio je da ode u Getefa. Klub iz predrgađa Madrida ga je otkupio za šest miliona eura. Ima 21 godinu, a već se povezuje sa zvučnim imenima kao špto su Asrenal, Chelsea i Napoli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Preload enlarged photo

Ako do sada niste pogodili radi se o Marcu Cucurelli poznatijem kao Cucu. Španac je eksplodirao ove sezone u dresu Getafea, zabio je jedan gol i upisao pet asistencija te je nedodirljivi član prve postave ekipe koja odlično stoji u Primeri i La Ligi zahvaljujući upravo njemu.

Top Komentari

Miirzao24
Čauševiću, Čauševiću... Nigdje nisi naveo da se radio o Marcu Cucurelli, al’ bitno da znamo da mu se ćaća zove Oscar a majka Patricia
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi