Utakmica Europa lige pod znakom pitanja: "Neka nas izbace, ali mi tamo ne idemo"

UEFA u problemima

Utakmica Europa lige pod znakom pitanja: "Neka nas izbace, ali mi tamo ne idemo"

A. Čaušević

Nakon organizatorima državnih takmičenja epidemija koronavirusa počinje zadavati ozbiljne probleme i UEFA-i. 

Za četvrtak je planiran prvi meč osmine finala Europa lige između Intera i Getafea, ali je taj susret pod velikim znakom pitanja jer je upitan dolazak gostujućeg tabora.

Predsjednik kluba iz pregrađja Madridan, Angel Torres, je jasno poručio da Getafe neće putovati u Milano makar i bio izbačen iz takmičenja.

"Tražili smo alternativu. Ne želimo da idemo tamo gdje je žarište koronavirusa, nema potrebe. Tražili smo i pomoć od FS Španije da se utakmica odgodi", kazao je Torres.

"Ako treba da izgubimo dvomeč izgubit ćemo. Neću biti taj koji će preuzimati rizik. Ako mora da bude tako neka bude. UEFA nam je rekla da tražimo posebnu dozvolu od vlade, neću to uraditi, držat ću se zakona u svojoj zemlji", rekao je on.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Upitan je još jedan špansko-italijanski duel u Europa ligi. Riječ je o duelu između Seville i Rome s obzirom da su zabranjeni letovi između ove dvije zemlje.

Inače, Udruženja profesionalnih fudbalera Španije i Italije su izdali zajedničko saopštenje u kojem traže da se utakmice Inter - Getafe i Sevilla - Roma odgode.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

19211921
u madridu trenutno ima skoro slucajeva kao i u milanu
2 1
Samo_Realan
hahaha jeste i objasnili majko mila kaže upitan meč Getafea i Intera zbog korone, a dole upitan je još jedan špansko-italijanski duel u Europa ligi. Riječ je o duelu između Seville i Rome s obzirom da su zabranjeni letovi između ove dvije zemlje. Znači ovi dole su upitni samo zbog aviona, a Getafe ima privatni avion kojeg radar ne može locirati, al neće zbog korone jel hahahahah
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi