Djelovalo je nemoguće srušiti Peleov rekord sve dok se nije pojavio Messi

Mogao bi ga nadmašiti već ove sezone

Djelovalo je nemoguće srušiti Peleov rekord sve dok se nije pojavio Messi

E. Škorić

Barcelonina zvijezda Lionel Messi na putu je da uništi dugogodišnji rekord koji se nekad smatrao nenadoknadivim.

643 gola postigao je Edson Arantes do Nascimiento, poznatiji kao Pele, u svojih 18 godina u brazilskom klubu Santos.

Sve do Messijevog dolaska na scenu nijedan igrač nije ozbiljnije zaprijetio da će nadmašiti trostrukog osvajača Svjetskog prvenstva po broju golova postignutih u dresu jednog kluba.

Međutim, Messi je protiv Seville u nedjelju postigao 604. gol u dresu Barcelone, pa se Peleu primakao na 39 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 691 utakmici za Barcu, od kada je debitovao 2004. godine, Messi je postigao 420 golova u La Ligi, 112 u Ligi prvaka, 51 u Kupu Kralja, 13 u španskom Superkupu, pet u klupskom Svjetskom prvenstvu i tri u UEFA Superkupu.

S obzirom na to da je za Barcu postigao preko 40 golova u svakoj od posljednjih 10 sezona, Messi se čini dobro raspoloženim da prestigne Brazilca već u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti