Djibrilu Cisseu će se isupniti želja? Prvoligaš želi legendarnog Francuza

Četiri gola ga dijele od cilja

Djibrilu Cisseu će se isupniti želja? Prvoligaš želi legendarnog Francuza

Djibril Cisse je prije nešto manje od dvije decenije važio za napadača sa fantastičnim potencijalom. Ali, onda su došle povrede. Tako je 2004. godine u dresu Liverpoola Cisse doživio lom lijeve, a dvije godine kasnije, u prijateljskom meču francuske reprezentacije, i desne noge (oba puta se radilo o lomovima i tibije i fibule).

Napravio je Cisse, kada se uzmu u obzir povrede sa kojima se susreo, odličnu karijeru, koju je počeo privoditi kraju 2015. kada je prvi put otišao u penziju. Dvije godine kasnije se vratio, odigrao još jednu sezonu u dresu švicarskog Yverdon-Sporta i ponovo okačio kopačke o klin.

A onda dolazi pandemije koronavirusa, Evropa ide u karantin, a Cisse počinje trenirati. Ubrzo se u njegovom mozgu javlja ideja o povratku fudbalu, iako će u augustu napuniti 39 godina.

Počelo kao šala, ali je Cisse shvatio da mu ne treba puno da se vrati i dobru fizičku formu, a onda je javno poručio da se želi vratiti i makar besplatno ponovo zaigrati u Ligue 1 kako bi pokušao doći do cifre od 100 golova u elitnom rangu francuskog fudbala (trenutno je na 96).

Navodno se iskusni Francuz počeo nuditi nekim manjim francuskim prvoligašima, a čini se da se jedan "upecao".

Danas stižu informacije da je Dijon zainteresovan za Cissea, te da je sportski direktor, nekadašnji napadač, Peguy Luyindula predložio upravi kluba da ga dovede.

Navodno je Olivier Delocurt, prvi čovjek kluba, također zainteresovan za dovođenje Cissea, pa bi se legenda u novoj sezni zaista mogla vratiti u Ligue 1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dijon je prijevremeni kraj sezone 2019/2020 Ligue 1 dočekao na 16. poziciji.

Djibril Cisse je u svojoj karijeri igrao za Auxerre, Liverpool, Marseille, Sunderland, Panathinaikos, Lazio, QPR, katarsku Al Gharafu, Kuban Krasnodar, Bastiju, Saint-Pierroise i Iverdon-Sport. Po dva puta je bio najbolji strijelac francuskog i grčkog šampionata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi