Potencijalni reprezentativac BiH ide u Ligue 1?
EPA

Trenutno igra u Škotskoj

Potencijalni reprezentativac BiH ide u Ligue 1?

Potencijalni reprezentativac BiH Nikola Katić mogao bi karijeru nastaviti u Ligue 1.

Uporan rad i trud Katića su u roku od nekoliko godina doveli od niželigaša Stoca do Rangersa, a u ovom škotskom velikanu trener mu je Steven Gerrard koji prvu postavu ne može zamisliti bez njega.

Partije koje Katić pruža na Ibroxu ne prolaze nezapažano i sve češće je predmet transfer špekulacija, a posljednji klub u nizu s kojim se dovodi u vezu je - Dijon.

Škoti tvrde da je ovaj francuski prvoligaš ozbiljno zainteresovan za usluge 23-godišnjeg fudbalera rođenog u Ljubuškom i da u njemu vidi fudbalera koji bi im pomogao da naredne godine ne strepe za opstanak, kao što je bio slučaj sada.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iako je ugovorom vezan za Glasgow još tri sezone, vjeruje se da Katić ne bi imao ništa protiv selidbe u Francusku, čija liga daleko bolje kotira od one koju danas igra.

Katić je inače u prošlosti odigrao jednu utakmicu za reprezentaciju Hrvatske, no kako je bilo riječ o prijateljskoj, i dalje ima mogućnost igranja za našu zemlju. Ranije je za SportSport.ba izjavio kako je "BiH njegova zemlja kao i Hrvatska".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi