Marseille se spašavao protiv Auxerre i malo zakuhao borbu za titulu
Twitter/Marseille

Ligue 1

Marseille se spašavao protiv Auxerre i malo zakuhao borbu za titulu

H. Zilić

Prvenstvo Francuske se zakuhalo malo nakon današnjeg poraza PSG-a od Lorienta rezultatom 1:3, a to je večeras iskoristio Marseille.

Ekipa sa Veleodromea patila se na svom terenu protiv Auxerra, ali na kraju slavila sa 2:1 nakon preokreta.

Prvo poluvrijeme je ponudilo dobar fudbal. Igralo se otvoreno s obje strane, bilo je lijepih akcija, gledaoci su mogli uživati.

Marseille svoje prilike nije iskoristio, ali gosti jesu jednu. U 33. minuti Toure je pogodio za 0:1 i rezultat prvog poluvremena.

Pogodak gostiju malo je šokirao domaćine, ali u nastavku utakmice krenuli su ofanzvinije.

Marseille je igrao na sve ili ništa, odbrana gostiju je bila na nivou.

Oglasi

Lopta domaćinima nije htjela u mrežu sve do 75. minute. U pomeutoj minuti Clasuss upošljava Underaa koji pogađa za 1:1.

Dvije minute nakon gola Undera totalni preokret na Veledromeu. Guendouzi je asistirao Alexisu Sanchezu koji pogađa za 2:1 i erupciju oduševljenja među domaćim navijačima.

Do kraja meča Maraseille je sačuvao prednost i upisao novi trijumf u prvenstvu (2:1)

U timu Marseilla naš Sead Kolašinac je bio u stratnoj postavi i odigrao je vrlo dobru utkamicu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je sada lider sa 75 bodova, pet više od Marseilla pet kola prije kraja prvenstva i malo se zakuhalo u borbi za titulu.

U narednom kolu PSG ide u goste Troyesu koji je već jendom nogom drugoligaš dok će Marseille gostovati trećeplasiranom Lensu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije