Dobre igre nisu ostale nezapažene: Dnipro i Karpaty žele Lukića

Širokom Brijegu obeštećenje

Dobre igre nisu ostale nezapažene: Dnipro i Karpaty žele Lukića · Saznajemo

E. Oštraković

Jednu od boljih utakmica u 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrale su ekipe Posušja i Širokog Brijega, a gosti su slavili sa 2:1.

Jedan od junaka gostiju na ovoj utakmici bio je napadač Daniel Lukić koji je u 32. minuti postigao prelijep gol za vodstvo svoje ekipe.

Očekuje se da Lukić ove sezone bude jedna od uzdanica Širokog Brijega, ali planove bi malo mogle "pokvariti" ponude koje na svom stolu ima fudbaler. 

Kako saznajemo iz Dnipra i Karpatyja su ozbiljno 'zagrizli' za mladog napadača. 

Oba ova kluba bi ga rado vidjela u svojim redovima, te su spremni platiti obeštećenje Širokom Brijegu za njega.

Lukić je na utakmici protiv Posušja pokazao da od njega ono najbolje tek dolazi, a i u prošloj sezoni je pružao dobre partije. 

Oglasi

Prije nekoliko dana Lukić je govorio za SportSport.ba, a između ostalog dao je nekoliko jako zanimljivih odgovora.

Kao napadač imamo neizbježno pitanje. Protiv kojeg odbrambenog igrača je najteže igrati i zašto baš taj igrač?

"Odbrambeni igrač protiv kojeg mi je najteže igrati je Hrvoje Barišić. Jako je inteligentan i teško je igrati protiv njega."

Jedno malo opuštenije pitanje u moru fudbalskih. Ko je Daniel Lukić van terena? Imaš li neki hobi, poseban ritual? Prije utakmica nešto posebno?

"Daniel Lukić van terena je običan čovjek, volim vrijeme provoditi sa svojim prijateljima, nemam neki poseban hobi ili ritual samo fokus na ono što slijedi i to je to."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ima li nešto što te posebno nervira ili raduje prije ili za vrijeme utakmice? Ili možda pamtiš neki poseban trenutak?

"Pa nemam nešto posebno. Ponekad na utakmici se znam iznervirat ako se desi neka nepravda nenamjerna, ali svako griješi, tako da sve je to sport."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi