Lukić: Zajedništvo je najveća snaga Širokog, kod novog trenera se vidi zavidan profesionalizam

Napadač Širokog u razgovoru za SportSport.ba

Lukić: Zajedništvo je najveća snaga Širokog, kod novog trenera se vidi zavidan profesionalizam · Intervju

Haris Zilić

Drugo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine komšijskim derbi duelom otvorili su Posušje i Široki Brijeg. To je bio historijski meč za Posušje, prva utakmica na Mokrom Docu pod refletkorima, ambijent su upotpunile i pune tribine, a ekipa sa Pecare je domaćinima malo pokvarila predvinu ljetnu noć. Široki je bio bolji rezultatom 2:1 i tako novu sezonu otvorio sa tri boda jer je duel prvog kola protiv Borca odgođen zbog evropskih obaveza tima iz Banja Luke.

Jedan od junaka Širokog bio je napadač Daniel Lukić koji je postigao prelijep pogodak u 32. minuti za 0:1, a trijumf Širokom donio je nigerijski napadač Chinedu iz penala u 86. minuti, a Chinedu je u 67. minuti upravo zamijenio Lukića.

Daniel Lukić (22) će ove sezone sigurno biti jedna od glavnih uzdanica Širokog u ofaznivnom dijelu igre, toga je vjerovatno svjestan i novi trener tima sa Pecare, Marijan Budimir koji je prošle sezone juniore Hajduka odveo do finala Lige prvaka.

Nakon prespavane noći i odmora u intervju za SportSport.ba upravo je govorio Daniel Lukić napadač Širokog. Odgovorio je na nekoliko zanimljivih pitanja, a dotakli smo se i nove sezone kao i ambicija Širokog Brijega u istoj.

Za početak ono što je friško. Pobjeda u derbiju protiv Posušja, postigao si prelijep pogodak. Sezona nije mogla bolje početi. Tvoj komentar?

"Prvo kolo i derbi protiv Posušja i moj pogodak za 1:0 jednostavno je došao kao plod dobro odrađenih priprema cijele ekipe ne samo mene, tako da i za taj pogodak zaslužna je cijela ekipa, a pogodak za mene znači jako puno da novu sezonu otvorim na takav način."

Oglasi

Kako si zadovoljan ljetnim pripremama, gdje vidiš Široki na kraju ove sezone? I koje je najjače oružje vašeg tima?

"Ljetnje pripreme smo odradili na jako visokom nivou i najjače oružje Širokog vidim u našem zajedništvu i mislim da se tako možemo boriti za sve."

Stigao je novi trener Budimir, novi sistem rada. Kakvi su treninzi sa mladim stručnjakom koji je juniore Hajduka doveo do finala Lige prvaka?

"Novi trener i njegovi pomoćnici mi se jako sviđaju. Imaju jasan plan i cilj naše igre i taj profesionalizam kod njih se vidi i to je na jako zavidnom nivou i mislim da uz ovakav stručni stožer možemo samo napredovati kao ekipa."

Koga vidiš kao najozibljnije rivale Širokom?

Oglasi

"Rivala ima dosta, svi igraju nogomet. Kao najozbiljnije rivale vidim konstantni Zrinjski, Sarajevo koje se jako pojačalo, a i Željo i Borac su jako dobre momčadi."

Ko je po tebi glavni kanidat za titulu, neko tvoje viđenje vrha tabele?

"O glavnim kandidatima je teško govoriti na početku. Zrinjski je dominantan zadnjih godina, ali se nadam da im možemo pomrsiti račune."

Opis nije dostupan.

Ista situacija i za donji dio tabele. Koga vidiš u borbi za opstanak?

Oglasi

"U donji dio tabele bih stavio GOŠK i Zvijezdu 09 iako i oni znaju igrati nogomet i svašta se može desiti sezona je duga."

Prvo kolo protiv Borca niste igrali, tako da je naredna utakmica protiv Tuzla City prva na Pecari u novoj sezoni. Očekivanja od prve domaće utakmice?

"Tuzla City nam dolazi na Pecaru gdje smo uvijek favoriti i uvijek idemo na pobjedu tako da tu nema puno kalkulacija."

Kao napadač imamo neizbježno pitanje. Protiv kojeg odbrambenog igrača je najteže igrati i zašto baš taj igrač?

"Odbrambeni igrač protiv kojeg mi je najteže igrati je Hrvoje Barišić. Jako je inteligentan i teško je igrati protiv njega."

Oglasi

Jedno malo opuštenije pitanje u moru fudbalskih. Ko je Daniel Lukić van terena? Imaš li neki hobi, poseban ritual? Prije utakmica nešto posebno?

"Daniel Lukić van terena je običan čovjek, volim vrijeme provoditi sa svojim prijateljima, nemam neki poseban hobi ili ritual samo fokus na ono što slijedi i to je to."

Najbolji fudbaler svijeta po tebi? Uz jedan detaljniji opis?

"Najbolji fudbaler definitivno Lionel Messi. Pored svih golova njegov uticaj na igru i kada ne postiže golove je neprocjenjiv i općenito volim takve timske igrače koji rade za momčad i onda dođe i vlastiti uspjeh."

Ima li nešto što te posebno nervira ili raduje prije ili za vrijeme utakmice? Ili možda pamtiš neki poseban trenutak?

"Pa nemam nešto posebno. Ponekad na utakmici se znam iznervirat ako se desi neka nepravda nenamjerna, ali svako griješi, tako da sve je to sport."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj, igraš li fantasy na SportSport.ba? Javljaju li se prijatelji kada te imaju u timu. U petak su sigurno bili zadovoljni?

"Ne igram baš", završio je u pozitivnom tonu razgovor za SportSport.ba sjajni napadač Širokog Brijega koji ima i četiri upisana nastupa za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

inoxsteel
Siroki samo pametno iskoristiti odsustvo ovih europskih izletnika i bit ce tri cetiri
0 0
SamoSiroki
Ako budemo 6 kaša do poda..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi