Do jučer bili u karantinu, a sinoć izašli na ulice i proslavili prvi trofej kluba u pet godina

Opšta ludnica u Napulju

Do jučer bili u karantinu, a sinoć izašli na ulice i proslavili prvi trofej kluba u pet godina

Teme:

Napoli je sinoć osvojio prvi trofej poslije pet godina.

Ekipa koju s klupe predvodi trener Genaro Gattuso osvojila je Kup Italije nakon što je na Olimpicu u Rimu pobijedila Juventus poslije boljeg izvođenja penala.

Bio je ovo prvi Kup za Napolitance poslije šest godina i prvi trofej poslije pet jer je posljednji osvojen u sezoni 2014/15 a u pitanju je Superkup Italije.

Navijači kluba, koji važe za jedne od najvatrenijih u Evropi, znali su proslaviti veliki podvig njihovih igrača.

Oni su se okupili na jednom trgu u centru Napulja te su pjesmom i bakljadom zaboravili sve loše što se u njihovom gradu i cijeloj Italiji izdešavalo u proteklih nekoliko mjeseci i vratili se onim ljepšim stvarima.

Inače, navijačima nije bilo dozvoljeno prisustvovanje sinoćnjoj utakmici, pa su svi Napolitanci samo iz svojih domova i ugostiteljskih objekata mogli da posmatraju meč.

Kako je njihovo slavlje izgledalo možete pogledati na nekoliko fotografija koje su se našle na internetu. Također, tu su i video zapisi.

Top Komentari

Bhf111
Ovdje smiju biti zajedno jedni uz druge a na stadionu ne.
3 0
tuanzebe
Zato jer je virus šuplja priča
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi