Ramos ima 34 godine, a osjeća se kao da je šest godina mlađi: Otkrio je do kada će igrati!

Želi po rekord

Ramos ima 34 godine, a osjeća se kao da je šest godina mlađi: Otkrio je do kada će igrati!

Admin Čaušević

Sergio Ramos se nakon nekoliko sedmica pauze oporavio i spreman je da se vrati na teren u ključnom dijelu sezone. 

Ramos je odavno ušao u četvrtu deceniju. Španac ima 34 godine, iako mu se bliži kraj karijere, on uopšte o tome ne razmišlja.

Iskusni defanzivac je kazao da se osjeća šest godina mlađe te je otkrio do kada želi igrati kako bi ispisao nove stranice historije.

"Imam 34 godine, ali se osjećam kao da imam 28. U formi sam kao prije deset godina. Mogu igrati još pet vrhunskih sezona", rekao je Ramos te nastavio:

"Želim nastupiti na Svjetskom prvenstvu 2026. godine i postati jedini u historiji sa šest nastupa na Mundijalima".

Po pet Mundijala iza sebe imaju Antonio Carbajal, Lothar Matheus, Rafael Marquez i Gianluigi Buffon.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, kada bude Svjetsko prvenstvo 2026. godine čiji su domaćini SAD, Meksiko i Kanada Ramos će imati punih 40 godina jer će 30. marta proslaviti 35. rođendan.

Španac je svoj prvi nastup u profesionalnom fudbalu upisao u februaru 2004. godine kada je Sevilla igrala protiv Deportivo La Corune.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

manijacci8787
Jebbo vas mozzart i vase kladionice ne moze se tekst procitat od vasih reklaama..
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti