Egzekutor će biti kažnjen, a nalogodavci?
Dan kada je Vladimir Bjelica odlučio da nas vrati godinama unazad, kada je suđenje u BiH bilo najnižim granama

Nešto je trulo u NFSBiH

Egzekutor će biti kažnjen, a nalogodavci? · Komentar

E. Škorić, foto: V. Bernadić

Subota, 10. novembar, dan je koji će ostati upisan crnim slovima u historiji bh. fudbala, zahvaljujući glavnom sudiji derbi susreta 17. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajeva, ali i njegovim nalogodavcima, jer teško je povjerovati da je Bjelica bez 'miga odozgo' mogao sebi priuštiti lakrdiju kakva je viđena Pod bijelim brijegom.

Danas je trebao da bude praznik fudbala jer se u Mostaru igrao veliki derbi, ali da tako ne bude potrudio se djeljitelj pravde, ako ga se tako i može nazvati, Vladimir Bjelica, koji je tokom čitavog susreta kriminalno sudio, a sve je kulumiralo u 80. minuti kada je dosudio jedanaesterac za Zrinjski.

Penal kojeg na stadionu, a niti kraj malih ekrana niko nije vidio, uspio je da vidi arbitar iz Istočnog Sarajeva.

"Ukrao" je tako Bjelica bezočno Sarajevu dva boda i trku za titulu ostavio neizvjesnom. No, to u ovom trenutku vjerovatno i nije najveći problem i sasvim sigurno navijači Sarajeva, ali i svi ljubitelji fudbala u BiH "progutali" bi ovu Bjeličinu sramotu kada bi samo znali da se to sutra opet neće ponoviti.

Bjelica će gotovo sigurno biti drastično kažnjen, vjerovatno će završiti svoju sudijsku priču u Premijer ligi BiH, ali nažalost njegovi nalogodavi će i dalje vedriti i oblačiti bh. klupskim fudbalom.

Djelitelj pravde iz Istočnog Sarajeva svojim današnjim besramnim činom "potopio" je mnoge kolege koje u ovoj sezoni poprilično dobro sude, te im je otežao posao, s obzirom da će svaka naredna utakmica biti pod posebnom lupom ljubitelja ovdašnjeg fudbala.

Otvaranjem nove zgrade Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i dobre igre A reprezentacije neće sprati ljagu sa današnje "predstave" Bjelice, ma koliko nas u to pokušavali uvjeriti.

Istina je da se posljednjih godina suđenje u našoj zemlji kolko-toliko poboljšalo, liga je postala ozbiljnija, pa nas ovakve situacije nažalost vraćaju u ona vremena kada je "kec" bio neminovan skoro na svakom terenu. Greške se dešavaju i najboljim svjetskim sudijama, ali postoji opravdan strah da ova današnja pogreška nije došla sama od sebe.

U svakom slučaju, istinski zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu u BiH žele da se ponedjeljkom priča o fudbalu, a ne o suđenju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bjelici i sličnim mora se zabraniti da dijele pravdu na fudbalskim utakmicama, ali u isto vrijeme i stvari u Fudbalskom savezu BiH se konačno moraju dovesti na čistac, a ne radi nekih trulih kompromisa držati pod tepihom. Čelništvo NFSBiH je na potezu i bez obzira što će im se nakon nakon današnje "tragedije" Pod bijelim brijegom još manje vjerovati, s problemima se moraju suočiti.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
SNIMKE POSLATI FIFI I UEFI,OVO JE SMJESNO STA JE SVIRANO,STADION SUSPENDOVATI,I VELIKA NOVCANA KAZNA,A UTAKMICU REGISTROVATI 0:3,BRACO PITARI MOGU DA VAM GA PUSE POKAZALI STE DA STE I BEZ POLA TIMA NAJBOLJI, NI BJELICA NI NIKO DRUGI VAM OVE GODINE NEMOGU UZETI TITULU.
288 49
wonder
Pokusat cu biti maksimalno objektivan,ovo je drugi najsmjesniji najgori penal dosudjen ikada,posle onog penala iz Srbije prosle godine,kada je sudija posle u zatvoru zavrsio ... Ko prati znat ce o cemu govorim. Samo takva kazna za Bjelicu je realna,pa nek tamo nekom inspektoru u tuzilastvu sapne ime Dine Begica ili ko mu je vec dao depesu da se Sarajevo ne smije sa 3 boda vratiti kuci.
75 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi