FK Sarajevo pokreće krivični postupak zbog nanošenja povreda Muhamedu Džakmiću
Pomoćnik Husrefa Musemića je pogođen u glavu tvrdim predmetom nakon završetka utakmice protiv Zrinjskog u Mostaru

Oglasio se tim sa Koševa

FK Sarajevo pokreće krivični postupak zbog nanošenja povreda Muhamedu Džakmiću

M. Šljivak

FK Sarajevo oglasio se danas nakon incidenta u Mostaru u kojem je nakon utakmice protiv Zrinjskog povrijeđen pomoćni trener Muhamed Džakmić.

Njega su domaći navijači pogodili tvrdim predmetom u glavu, a Džakmić je potom hitno prebačen u mostarsku bolnicu gdje mu se ukazala pomoć.

Dva dana nakon utakmice posljedice se i dalje osjećaju, a Džakmić će kako tvrde u saopštenju FK Sarajevo morati na prinudni odmor.

Nakon incidenta koji se desio za vrijeme utakmice HŠK Zrinjski i FK Sarajevo 10.11.2018. u Mostaru, prilikom kojeg je pomoćni trener bordo tima Muhamed Džakmić pogođen s tribina kamenom u glavu, a koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić flašom u tijelo, Džakmić je hospitaliziran i prošao je medicinske pretrage. 

Usred vrtoglavica i povraćanja, te gubljenja svijesti nakon samog udarca, ustanovljeno je da je Džakmić doživio potres mozga. Dan poslije utakmice su mu u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo urađeni CT glave i mozga, te pregled kod neurohirurga, koji su bili uredni.

Džakmić je primio zaštitu antitetanus i savjetovano mu je bolovanje minimalno deset dana. 

“Povreda nastala udarcem tvrdim predmetom u predjelu glave, parijetalno lijevo usljed čega je nastala lacerokontuzna rana. Kratko gubio svijest, prethodnu noć dva puta povratio. Rana zašivena sa četiri šava u KBC Mostar. Dan poslije osjeća vrtoglavicu i nastabilnost. Na KCUS je urađena dodatna dijagnostika CT glave i mozga bez znakova krvarenja. Pregledan od strane neurohirurga, dobio antitetanus zaštitu i antibiotik. Date detaljne upute za dalji tretman. Pošteda minimalno deset dana, kontrola neurohirurga”, izjavio je povodom ovog slučaja doktor za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, Dževad Vrabac. 

Kolektiv FK Sarajevo treneru Džakmiću je zaželio brz oporavak i što skoriji povratak u bordo ekipu. 

Kako je i ranije saopšteno, u narednom periodu FK Sarajevo će  pokrenuti krivične i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja povreda treneru Džakmiću o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ibrahim51
Obavezno krivicna prijava pored kluba zrinjski, sloziti i krivicnu prijavu protiv FS BiH jer ista je to bagra.Sta su doprinijeli evo da na jednom te istom stadionu u Mostaru od jednog te istog kluba desetine i desetine nemilih scena.Stadion pod Bijelim brjegom je Zrinjskom proklet sve dok se ne vrati njegovom pravom vlasniku Velezu. U Zrinjskom misle silom osvajati prvenstva.To im treba reci NE, zauvijek.Oni ne trebaju BiH fudbalu.
34 10
MirzaBarucic
Bravo kone, samo žestoko protiv UZP fašista. Kad ne mogu moji Plavi, onda budite prvaci BIH. ZAJEDNO PROTIV UZP-bagre.
33 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi