Do kraja januara prvi povratak iz Kine u Evropu?

Jackson Martinez se vraća

Do kraja januara prvi povratak iz Kine u Evropu?

Midhat Šljivak

Kineski timovi su u proteklom periodu ogromnim novčanim ponudama privukli u svoju ligu i neke od najboljih fudbalera iz Evrope.

Novac koji nude fudbalerima teško se odbija, ali neki od njih bi uskoro mogli pognute glave da se vrate u Evropu.

Do kraja januara bi se na Stari kontinent mogao vratiti nekadašnji napadač Porta i madridskog Atletica Jackson Martinez. Iskusni 30-godišnji fudbaler ostao je bez mjesta u azijskog Ligi prvaka, gdje se brazilski menadžer na klupi Guangzhou Evergrande Philippe Scolari odlučio prijavati preostala tri stranca.

Tako su ispred Kolumbijca šansu dobili Brazilci Paulinho, Ricardo Goulart i Alan, a Martinez bi imao mogućnost da u ostatku sezone samo bude u rosteru za domaće prvenstvo.

Nije kolumbijskom napadaču pomogla ni činjenica da je plaćen 35 miliona funti na početku prošle godine, a navodno je nakon ove odluke Scolarija počeo pakovati kofere.

Navodno želi da ode iz kluba, a interes za njega pokazuje nekoliko ekipa iz engleske Premier lige.

Martinez bi tako do kraja januara mogao ponovo obući dres nekog evropskog kluba, a u gotovo godinu dana je u Kini odigrao 16 utakmica i postigao je četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi