"Do kraja života ću se sjećati čuda protiv Barcelone, ali i bijesa kada je Real podigao trofej"
Henderson je rekao kako je govor Jurgena Kloppa uoči utakmice protiv Barcelone sve promijenio

Kapiten Liverpoola se prisjetio dvije potpuno različite utakmice

"Do kraja života ću se sjećati čuda protiv Barcelone, ali i bijesa kada je Real podigao trofej"

S. Pašalić

Liverpool će u subotu protiv Tottenhama imati priliku da stigne do naslova prvaka Evrope.

Put do naslova nije bio lagan, a to bolje od svih zna kapiten Jordan Henderson koji je uoči finala dao intervju u kojem je govorio o ovoj sezoni, ali i prošlogodišnjem porazu u finalu ovog takmičenja od Real Madrida.

Redsi su prošle godine u finalu poraženi od Reala sa 3:1, a meč su obilježile dvije katastrofalne greške golmana Lorisa Kariusa i povreda Mohameda Salaha u ranoj fazi utakmice.

Hendersonu na pitanje kakav je bio osjećaj izgubiti u finalu Lige prvaka nije bilo lako odgovoriti.

"Bože...Dobro pitanje. Sjećam se finalnog zvižduka i padanja na pod. Prva reakcija je bila razočarenje koje je ubrzo preraslo u frustraciju, bijes, prazninu", rekao je Henderson pa nastavio:

"Bili smo u utakmici, a onda je sve nestalo. Niko vam ne može pomoći, niko ne može ništa reći da bi vam bilo bolje"

"Toliko toga smo uložili da bi uspjeli da dođemo tamo, a onda se se sve završilo tako što stojite sa svojim saigračima i gledate kako Real Madrid podiže trofej"

"To je bilo teško, jako, jako teško. Dio vas želi otrčati u svlačionicu, ali morate odati priznanje pobjednicima, bez obzira koliko to boli"

Liverpool je ove godine stigao do polufinala i utakmice protiv Barcelona, a nakon poraza na Camp Nou rezultatom 3:0 svi su mislili da tim sa Anfielda ima slabe šanse za prolaz dalje, ali Henderson kaže kako je Jurgen Klopp ipak vjerovao u njih.

"Govor trenera tog jutra je sve promijenio. Imali smo sastanak u hotelu gdje budemo prije svake utakmice i Klopp je rekao: 'Ja bih rekao da je ono što moramo uraditi večeras nemoguće, ali pošto se radi o vama, ipak postoji neka šansa'"

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Odmah nas je osvojio. Cijeli dan sam razmišljao: 'Anfield, publika, rani gol možda...'"

"Na kraju je ispalo savršeno. Trebao sam postići prvi gol, ali srećom Divock Origi je bio tu. Nikada nisam vidio ništa slično", zaključio je Henderson.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije