Do utakmice s Andorom novi semafor na Bilinom polju

Nogometni savez BiH ulaže u Bilino polje

Do utakmice s Andorom novi semafor na Bilinom polju

D. Kurbegović

Stadion Bilino polje u Zenici jedino je nogometno zdanje u našoj zemlji, koji ispunjava stroge kriterije za odigravanje međunarodnih utakmica.

Godinama se ulaže u infrastrukturu kada je u pitanju stadion, na kojem svoje utakmice igra nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Nakon dugo godina, prema zahtjevima UEFA-e ruši se postojeći semafor na Bilinom polju, te se gradi novi savremeni po najvišim standardima. Ovu informaciju za SportSport.ba potvrdio je i čovjek zadužen za nadzor svih radova Mustafa Tarabar.

"Istina je prema zahtjevima UEFA-e, ruši se stari semafor koji je smješten na sjevernoj strani stadiona, a gradi se novi, koji će biti na južnoj tribini i to više prema istoČnoj strani stadiona. Riječ je o dimenzijama 11 X 6.6, koji će zauzimati otprilike 74 kvadratnih metara. To je riječ o najnovijoj LED tehnici, odnosno displeju visoke rezolucije. Jedini finansijer novog semafora je Nogometni savez Bosne i Hercegovine, a izvođači radova su sarajevska firma "Dvokut" i "Komgrad" iz Zenice. Novi semafor prema planu bi trebao biti gotov do utakmice nogometne reprezentacije BiH na Bilinom polju protiv selekcije Andore", kazao je za naš portal Tarabar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.