Dobar nastup Pašalića u pobjedi Arisa

Aris izjednačio u seriji

Dobar nastup Pašalića u pobjedi Arisa

Midhat Šljivak

Košarkaši Arisa savladali su večeras nasvom parketu ekipu Panioniosa rezultatom 75:66, te su na taj način došli do izjednačenja u četvrtfinalnoj seriji na 1:1.

Prva četvrtina je donijela mnogo bolju igru Arisa. Koristili su maksimalno šanse u napadu, te su nakon prve dionice imali prednost od 11 poena 24:13. 

Panionios je uzvratio u drugoj četvrtini. Limitirali su domaće košarkaše na samo devet poena u ovom dijelu igre, a oni su na drugoj strani ubacili 19, pa se na odmor otišlo sa poenom prednosti u korist Arisa 33:32.

Treća dionica ponovo je probudila domaće košarkaše. Odigrali su treću četvrtinu mnogo bolje od svog večerašnjeg rivala, te su je dobili 21:13, a u posljednju četvrtinu su ušli sa plusom od devet poena 45:36.

Uspio je Panionios u posljednjoj četvrtini u nekoliko navrata ozbiljno ugroziti vodstvo Arisa. Ipak, nisu uspjeli stići do potpunog preokreta, te je Arsi na kraju slavio, što im je donijelo ukupno izjednačenje u seriji na 1:1.

Muhamed Pašalić je kod Arisa odigrao dobru partijue, te je za preko 26 minuta na parketu ubacio 10 poena. Vergins je ubacio najviše 13 poena za Aris, a na drugoj strani je duo Janković-Batis ubacio po 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.