Dobili zeleno svjetlo za igranje utakmica: Danci odredili datum za povratak

Vraćaju se krajem maja

Dobili zeleno svjetlo za igranje utakmica: Danci odredili datum za povratak

E. Škorić

Nakon pauze koja je trajala dva mjeseca, Danci su isplanirali povratak na terene.

Nakon dogovora s Ministarstvom zdravlja i odobravanja potrebnih mjera sigurnosti, vodstvo danske Super lige odredilo je 29. maj kao datum za nastavak sezone, objavljeno je na službenim internetskim stranicama organizacije.

Uz strogo pridržavanje svih sigurnosnih pravila, svi klubovi Super lige moraju svaki dan slati detaljno izvješće o zdravstvenom stanju svih igrača i zaposlenika, a ujutro na dan utakmica svi igrači moraju proći fizički pregled.

Sve preostale utakmice aktuelne sezone 2019/20 u Superligi održat će se bez gledatelja.

Lider u Danskoj je Midtjylland sa 62 boda, a 12 bodova manje ima drugoplasirani Kopenhagen, dok je treći Aarhus sa 22 boda manje u odnosu na lidera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije