Poljaci i Danci spremni za nastavak sezone: "Vlada je prihvatila protokol koji smo predložili"

Nastavak utakmica krajem maja

Poljaci i Danci spremni za nastavak sezone: "Vlada je prihvatila protokol koji smo predložili"

Endin Čaušević

Sve više evropskih zemalja sprema se za nastavak fudbalske sezone.

U skoro svim zemljama u Evropi prekinuta su sportska dešavanja zbog pandemije koronavirusa, a sve to traje već skoro dva mjeseca. Ipak, situacija se smiruje u većini država, te se uskoro očekuje nastavak fudbalskih liga.

Odlične vijesti stižu iz Poljske jer će se liga u ovoj zemlji skoro sigurno nastaviti 27. maja. Predsjednik FS Poljske, Zibi Boniek, izjavio je da je vlada prihvatila njihov prijedlog, te da će klubov početi s treninzima od ponedjeljka.

"Vlada je prihvatila protokol koji smo predložili. Timovi mogu trenirati od ponedjeljka i ako sve prođe po planu utakmice će se nastaviti 27. i 28. maja. Tada će se igrati dvije kup utakmica, a 29. maja će se igrati ligaški mečevi pred praznim tribinama", rekao je Boniek i dodao.

"Imamo deset kola do kraja i nadamo se da ćemo sve privesti kraju 19. jula. Moramo naučiti da živimo s virusom jer ako budemo čekali da ne bude niko zaražen onda nećemo igrati naredne dvije godine".

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Također, sezona bi se ovog mjeseca trebala nastaviti i u Danskoj. Također, klubovi u Danskoj odavno treniraju u grupama, a liga bi se trebala nastaviti 29. maja.

U Bundesligi čekaju od vlasti zeleno svjetlo za nastavak sezone, dok se situacija popravlja i u La Ligi jer klubovi od naredne sedmice imaju dozvolu da treniraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi