Dobio otkaz u fabrici automobila, pa potpisao za Arsenal

Cohen Bramall stigao u Arsenal

Dobio otkaz u fabrici automobila, pa potpisao za Arsenal

Midhat Šljivak

Ime Cohen Bramall većini fudbalskih zaljubljenika ne znači apsolutno ništa. 

Ovaj momak je donedavno nosio dres sedmoligaša Hednesforda. Bio je potpuni anonimus, ali sada je dobio životnu šansu da se pokaže među velikim momcima, te je potpisao ugovor s Arsenalom.

Njegova priča je potpuno nevjerovatna. Krajem prošle godine je radio u fabrici automobila, gdje je dobio otkaz nekoliko dana prije Božića.

Međutim, ukazala mu se životna šansa. Otišao je na probu u ekipu Sheffielda, a na tribinama se zadesio i skaut Arsenala.

Iako je dobijao odbijenice u engleskim niželigašima, trenere u Arsenalu je impresionirao, te je potpisao ugovor s Topnicima.

Ipak, iznenađenjima nije bilo kraja. Kada je pomislio da će igrati za mladu ekipu, 20-godišnji lijevi bek je odmah gurnut u vatru i našao se s prvim timom na treningu.

"Radio sam u Creweu za Bentley Motors. Bio sam na proizvodnoj traci, punio sam u automobile ulje za kočnice, tekućinu za pranje stakla i tome slično. I tako svaki dan, od ponedjeljka do petka, od 6.30 do 17.15. Radio sam u fabrici i trenirao dva puta sedmično, te sam subotom igrao. Međutim, 20. decembra sam poludio jer mi je rečeno da sam na poslu postao višak. Srušio mi se svijet", istakao je ovaj mladi momak. 

Međutim, ubrzo se našao u Arsenalu i sve je izgledalo nestvarno.

"Agent mi došao i samo mi je rekao da se spakujem i da ću igrati za Arsenal. Očekivao sam da će me poslati u mladu ekipu, ali dobio sam dres i odmah završio na treningu s prvim timom. To je ludo. Te ljude sam dosad vidio samo na internetu, a sada sam trenirao s njima. Danny Welbeck, Alex Oxlade-Chamberlain. Svi momci došli su do mene, pozdravili me i znali su moje ime. Ostao sam bez riječi, ali bio sam ponosan i sretan što znaju kako se zovem", rekao je on.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bramall će za početak igrati u mladom timu, te će se svojim igrama pokušati izboriti za mjesto u prvom timu londonskog velikana.

 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi