Dobit će ogroman novac: Ventura nasmijan napušta Azzurre
Foto: EPA

Dobio je što je htio

Dobit će ogroman novac: Ventura nasmijan napušta Azzurre

E. Čaušević

Nakon što prvi put od 1958. godine Italija neće igrati na Svjetsko prvenstvu prvi koji je platio ceh je sada već bivši selekor Azzurra, Giampiero Ventura.

Italijanski stručnjak skromnog trenerskog iskustva stigao je na klupu Italije kako bi ovu selekciju odveo na Mundijal. Nakon što nije uspio iz grupne faze da izbori plasman na SP ostale su mu šanse da to uradi kroz baraž. Ipak, Ventura je i tu podbacio i preko noći je postao najomraženija ličnost na Apeninima.

Nakon utakmice na San Siru svi su očekivali da će Ventura dati ostavku i barem sačuvati ono dostojanstva što mu je ostalo, ali on to nije uradio. Jasno je bilo da Ventura želi da mu FS Italije uruči otkaz jer bi samo u tom slučaju dobio ogromnu sumu novca na osnovu ugovora.

Venturi se želja ispunila jer je večeras dobio "nogu", a čelni ljudi FS Italije su potvrdili da će isplatiti ovom treneru skoro milion eura. Ventura je imao ugovor prema kojem je trebao zaraditi 1,3 miliona eura, a koji je trajao još osam mjeseci. S obzirom da je dobio otkaz Italijani su dužni da mu isplate 866,000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi