Ventura se svađao s igračima, pa pobjegao iz hotela
Foto: EPA

Ne želi podnijeti ostavku

Ventura se svađao s igračima, pa pobjegao iz hotela

E. Čaušević

Prvi put nakon 1958. godine reprezentacija Italije nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

Veliki krah italijanskog fudbala desio se sinoć na krcatom San Siru. Navijači Italije do posljednjeg trenutka su vjerovali da njihov tim može preokrenuti stvari u svoju korist, ali se na kraju to nije desilo. Ceh će prema svemu sudeći platiti selektor Giampiero Ventura koji je danas sigurno najomraženija ličnost na Apeninima.

Nakon sinoćnje utakmice na press konferenciji glavno pitanje novinara bilo je da li će Ventura podnijeti ostavku i barem pokušati sačuvati svoje dostojanstvo. Međutim, ovaj trener je poručio da ne razmišlja o ostavci, te da će sve biti jasnije kada popriča sa čelnim ljudim Fudbalskog saveza Italije.

Mediji na Apeninima prenose da se Ventura žestoko posvađao s igračima nakon utakmice jer i oni od njega traže da napusti reprezentaciju. On je to odbio i poručio je da će se ujutro oglasiti. No, Ventura ni to nije ispoštovao jer je u ranim juntarnjim satima pobjegao iz hotela u Milanu koristeći sporedni ulaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi