Ventura pogubio konce i demantovao samog sebe
Foto: EPA

Snimak govori jedno, a selektor Italije drugo

Ventura pogubio konce i demantovao samog sebe

Giampiero Ventura, selektor Italije koji je selekciju ove zemlje vodio do jednog od najvećih neupsjeha u njenoj historiji demantovao je sam sebe.

Naime, Italija sinoć nije uspjela savladati Švedsku u baražu, pa se nakon 60 godina neće naći na Svjetskom prvenstvu.

Selektor Giampiero Ventura je nakon velikog neuspjeha poručio da će podnijeti ostavku na poziciji šefa struke Azzurra, međutim, iako postoji video snimak na kojem se može vidjeti i čuti ta njegova izjava, on je sada odlučio demantovati informacije o ostavci.

Nakon remija na San Siru (0:0), novinar je Venturu na aerodromu u Bariju pitao da li će podnijeti ostavku. Nakon što je selektor Italije zamolio dotičnog novinara za "malo manira", jasno je na njegovo pitanje odgovorio potvrdno.

Međutim, iz novinske agencije ANSA sada saopštavaju da su dobili SMS poruku od Venture u kojoj je on napisao da "nikada nije rekao da će podnijeti ostavku".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Italijanski mediji ipak i dalje špekulišu da će Ventura napustiti kormilo Italije nakon što mu savez ove zemlje isplati 700.000 eura odštete, s obzirom da je u augustu produžio svoj ugovor.

Međutim, nije jasno da li on zaista ima pravo na odštetu s obzirom da je jedan od uslova važenja njegovog novog ugovora bio i plasman na Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi