Dobra partija Buze u novoj pobjedi Oostendea

Dobra partija Buze u novoj pobjedi Oostendea

D. Rakanović

Belgijski Oostende zabilježio je drugu pobjedu u domaćoj EuroMillions ligi.

U utakmici drugog kola, tim bh. reprezentativca Nedima Buze savladao je na domaćem parketu ekipu Stella Artois Leuven Bears rezultatom 82:60.

Zapaženu rolu imao je i naš Zmaj, koji je na terenu proveo 21 minut. Za to vrijeme upisao je šest poena, pet skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte, pa je utakmicu završio sa valorizacijom od 11 indexnih poena.

Podsjetimo, Buza je prethodnu sezonu pauzirao zbog napuknuća potkoljenice u kvalifikacionom meču za Eurobasket u Švedskoj prošlog ljeta. Njegov oporavak i povratak na parket raduje sve ljubitelje košarke u našoj zemlji, pogotovo što se ovaj mladi igrač nalazi na spisku selektora Vujoševića za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije