Dobra partija Džanana Muse u pobjedi Cedevite
Foto: ABA-liga.com

ABA liga, 2. kolo

Dobra partija Džanana Muse u pobjedi Cedevite

Košarkaši Cedevite su uspjeli upisati ubjedljivu pobjedu u drugom kolu ABA lige. Izabranici Jure Zdovca su savladali Zadar rezultatom 92:76, a dobru partiju je pružio i naš Džanan Musa.

Gosti iz Zagreba su furiozno krenuli u ovaj susret, pa su u dvorani Krešimir Ćosić već nakon prve četvrtine stigli do prednosti od 15 poena.

Zadrani u drugu četvrtinu ulaze nešto ozbiljnije, ali uprkos dobroj igri ne uspijevaju značajnije umanjiti prednost gostiju, koja je na poluvremenu iznosila 13 poena.

Ni drugo poluvrijeme nije donijelo značajniju seriju gostiju. Sve pokušaje košarkaša Zadra da smanje prednost Cedevita je "poništila" sjajnim šutem za tri poena, pa su Zagrepčani na kraju slavili laganu i ubjedljivu pobjedu.

U ekipi Cedevite najefikasniji su bili Nichols, Cherry i Murphy sa po 17 poena, dok je naš Džanan Musa ubacio 12 poena, te dodao tri skoka i jednu asistenciju.

Kada je u pitanju Zadar, najraspoloženiji je bio Ivanov sa 19 ubačenih poena, dok su Božić i Knowles dodali po 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi