Dobra šansa za BiH: Švicarci sa dosta novih imena stižu u Zenicu!

Lustrinelli stvara ekipu za novi ciklus kvalifikacija

Dobra šansa za BiH: Švicarci sa dosta novih imena stižu u Zenicu!

Midhat Šljivak

Selektor mlade U21 reprezentacije Švicarske Mauro Lustrinelli objavio je spisak igrača za utakmice kvalifikacija protiv Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna.

Lustrinelli je odlučio da pozove i nekoliko novih igrača koji će imati pravo nastupa i u narednim kvalifikacijama, što je smišljeno uradio jer su Švicarci bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Odlučio sam da u utakmici sa BiH izaberem igrače koji će biti miks nešto iskusnijih i mlađih igrača. Osam do devet će ih imati pravo nastupa i u narednoj kampanji. Naš izbor je pao na igrače koji su se u posljednje vrijeme naročito dobro pokazali", rekao je Lustrinelli.

Švicarci će 7. septembra gostovati reprezentaciji BiH u Zenici, dok je susret sa Lihtenštajnom na rasporedu četiri dana kasnije.

Lustrinelli se odlučio na ova imena:

Bosna i Hercegovina je vodeća u grupi 8 kvalifikacija za EP sa 15 bodova iz sedam odigranih utakmica, a iza nas su Portugal sa 13 i Rumunija sa 12 bodova.

Obje ove selekcije imaju utakmicu manje, dok je Švicarska četvrta sa sedam bodova i bez šansi su da ostvare plasman na završnicu turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi