Dobre vijesti stižu za FK Sarajevo iz Armenije

Alashkert doživio poraz

Dobre vijesti stižu za FK Sarajevo iz Armenije

Endin Čaušević

FK Sarajevo u ponedjeljak navečer zvanično je proglašen za prvaka Bosne i Hercegovine.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH donio je odluku da se sezona Premijer lige prekida, te je konačan ishod donesen prema trenutnom stanju na tabeli.

Tako je titula pripala igračima Sarajeva koji će predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu prvaka. U bordo klubu se nadaju da će biti nosioci u prvom kolu kvalifikacija kako bi izbjegli teške protivnike i scenario iz prošle godine kada su igrali protiv slavnog Celtica.

Sarajevu za mjesto nosioca su potrebne dvije stvari. Prva je da Kukesi ne bude prvak Albanije i teško da će biti jer zaostaje devet bodova za liderom, a druga je da Alashkert ne bude prvak Armenije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja prvenstva u Armeniji ima još osam kola, a danas stižu dobre vijesti za Sarajevo. Naime, Alashkert je danas poražen u gostima protiv Noaha i sada je pao na četvrto mjesto s 34 boda, dok lider Ararat-Armenia ima četiri boda više u odnosu na ovaj klub.

Pobjedu Noahu donio je Azarov golom u 89. minuti i tako obradovao navijače Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Pitari pitari bas ste cudna raja, nekada ste bili k**** a sada ste jaja.
1 14
Darkwood
Hahhaha ja novosti i go.ana. čega se mi treba da nadamo hahhahah za plakati na sta smo pali ali je.iga nije nam lako kad imamo jeb.n položaj sa komšijama. Nema pomaka u fudbalu dok nam politika kolo vodi. Nema pomaka u fudbalu dok su sjever i stok protiv svoje rodne zemlje i zabale čim sr ili hr kažeš. Divim se Crnoj Gori kako su odje.ali fašizam, sad ce te vidjeti kako ce u roku par godina uznapredovati jer su odstranili rak ranu.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi