Malkočević: Pokušaćemo napraviti iskorak

Selektor bh. kadeta

Malkočević: Pokušaćemo napraviti iskorak

Midhat Šljivak

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala imena protivnika na Evropskom prvenstvu koje će biti odigrano u Engleskoj u maju ove godine.

Bh. tim će za protivnike imati Irsku, Dansku i Belgiju, a selektor Sakib Malkočević očekuje iskorak u odnosu na prethodna prvenstva.

"Sigurno je da smo mogli i gore proći, ali svjesni smo da na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika. Vjerovatno smo i mi jedan od timova koje drugi žele da izvuku", rekao je Malkočević, te je dodao:

"Mi ćemo analizirati naše protivnike. Dansku poznajemo jer smo igrali sa njima u elitnom krugu kvalifikacija. Pobijedili smo, ali nas to ne smije zavarati. Bila je to teška utakmica. Irska je bila ubjedljivo prva u svojoj grupi, Belgijanci su nešto teže ostvarili plasman na Euro. Na prvi pogled ova grupa izgleda lakša od one koju smo imali u elitnoj rundi, ali sigurno nas očekuju zahtjevne utakmice. Međutim, vjerujem da se možemo sa svima nositi, pripremićemo se i dati sve od sebe da ove godine na Euru napravimo još jedan iskorak", poručio je selektor bh. kadeta.

Prvenstvo Evrope za igrače do 17 godina igra se od 4. do 20. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi