Dogovor postignut: Jovetić na posudbi u Interu

Mancinijeva želja ispunjena

Dogovor postignut: Jovetić na posudbi u Interu

Adnan Beganović

Crnogorski reprezentativac i fudbaler Manchester Cityja, Stevan Jovetić, karijeru će nastaviti u Interu, javljaju italijanski mediji.

Sky Sport je danas objavio da su sve zainteresirane strane postigle dogovor, te da će Jovetić u narednoj sezoni igrati za Inter kao posuđen igrač.

Inter će prema pisanju Sky Sporta na kraju sezone imati pravo provootkupa za 15 miliona eura, a Jovetić će do kraja sedmice biti predstavljen kao novi igrač milanskog kluba.

Na transferu crnogorskog reprezentativca insistirao je trener Intera, Roberto Mancini, a čelni ljudi kluba konačno su ispunili želju nekadašnjeg trenera Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Jovetić je u redove Manchester Cityja stigao 2013. godine iz Fiorentine. Za Građane je odigrao 39 utakmica i postigao je 11 golova, no u posljednje vrijeme nije bio u planovima menadžera Manuela Pelegrinija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.