Dogovor postignut, Zukanović danas konačno Interov?

Potpisuje ugovor

Dogovor postignut, Zukanović danas konačno Interov?

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Ervin Zukanović bi tijekom današnjeg dana trebao da potpiše za Inter.

Zukanovićev transfer iz Chieva u Inter dogovara se sedmicama, ali izgleda kao da je konačno došlo vrijeme da se on i realizuje.

Mediji u Italiji tvrde da je postignut dogovor, da je Inter pristao da plati dva i pol miliona eura i da prepusti Schelotta Chievu, a danas bi sve trebalo da bude i zvanično.

Prethodno je našeg defanzivca pokušavala dovesti i Sampdorija, no sama igračeva želja bio je Interov dres. Bilo je određenih problema u pregovorima, pošto je Inter nudio milion, a u Veroni su tražili više od dva miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zukanović je imao sjajnu sezonu, uvršten je i u idealan tim Serije A, vratio se u bh. reprezentaciju… U Chievo je došao prošlog ljeta iz Genta, prvo na posudbu, a zatim je italijanski klub otkupio njegov ugovor. Karijeru je počeo u Željezničaru, ali je dobrim dijelom istu gradio u Belgiji, igrajući za Dender, Eupen, Kortrijk i Gent.

Za bh. reprezentaciju upisao je osam nastupa, ali se još nije upisao u strijelce. Kod selektora Mehmeda Baždarevića igra važnu ulogu u odbrani. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.