Dok ga "pola Evrope" prati, Victor Osimhen zamolio klub da ga ne proda

Nigerijac ne želi prerano napraviti veliki skok

Dok ga "pola Evrope" prati, Victor Osimhen zamolio klub da ga ne proda

Real Madrid, Liverpool, Manchester United, Napoli - samo su neki od klubova koji se u proteklom periodu povezuju sa mladim napadačem Lillea Victorom Osimhenom.

I vrlo lako bi Nigerijac već ovog ljeta mogao napraviti veliki transfer, ali čini se da to još ne želi. Čini se da je 21-godišnji Osimhen prihvatio savjete mudrijih i starijih i zamolio Lille da ga ne prodaje prije nego što odigra još jednu punu sezonu na Pierre-Mauroyju.

Nigerijski Owngoalniegira.com je kontaktirao Osimhenove zastupnike koji su potvrdili da je on tražio od svog kluba da ga ne prodaje ovog ljeta:

"Victor Osimhen je obavijestio Lille da ne želi napustiti klub ovog ljeta bez obzira na ponude. Ideja je da odigra još jednu sezonu u dresu Lillea i dokaže se prije nego što napusti klub. To je odluka koja je saopštena klubu".

Želi se Osmihen poptuno afirmisati prije nego što napravi veliki transfer, poput onog koji je realizovao Nicolas Pepe. On je prošlog ljeta postao rekordno pojačanje Arsenala.

Mediji u Nigeriji špekulišu i da su ljudi iz fudbalskog saveza ove zemlje savjetovali Osmihena da još uvijek ne "poleti" za velikim transferom, već da još ostane u Francuskoj gdje ima garantovanu minutažu.

To je željeni scenarij i za FS Nigerije koja želi Osmihena u punoj formi na Afričkom kupu nacija koji se igra početkom sljedeće godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Victor Osimhen je u Lille stigao ljetos iz belgijskog Charleroija, a do prekida sezone je stigao odigrati 38 utakmica u svim takmičenjima, postići 18 golova i upisati 6 asistencija.

Nedavno su se pojavile informacije da Lille namjerava za mladog Nigerijca tražiti više od 80 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti